Cybersecuritybeeld Nederland 2016: Beroepscriminelen steeds groter gevaar voor digitale veiligheid in Nederland

  • Type: Publicatie
  • Laatste wijziging: 05-09-2016
  • Eerste publicatie: 05-09-2016
  • Versie:
  • Status: Actief

Beroepscriminelen organiseren zich steeds beter en maken gebruik van geavanceerde digitale aanvalsmethoden. Het afgelopen jaar vonden verschillende grootschalige aanvallen plaats met een hoge organisatiegraad, gericht op diefstal van geld en kostbare informatie. Naast de overheid waren bedrijven en burgers hiervan in toenemende mate het slachtoffer. Beroepscriminelen vormen daarmee een steeds grotere bedreiging voor de digitale veiligheid in Nederland. Dat blijkt uit het Cybersecuritybeeld Nederland 2016 (CSBN 2016) dat staatssecretaris Dijkhoff vandaag aanbood aan de Tweede Kamer.

In het kader van de toenemende dreiging in het digitale domein zijn er vier opvallende ontwikkelingen uit het CSBN 2016.

Lees meer

Over het CSBN
Jaarlijks publiceert het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, het Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN). Het CSBN 2016 biedt inzicht in de belangen, dreigingen en weerbaarheid en daarmee samenhangende ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity.

Het CSBN 2016 komt tot stand in nauwe samenwerking met publieke en private partijen. Het bevat een feitelijke beschrijving op basis van inzicht en expertise vanuit overheidsdiensten, vitale sectoren en wetenschap.

Download

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig