Cybersecuritybeeld Nederland

Het Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) is een jaarlijkse publicatie en bevat inzicht in ontwikkelingen, belangen, dreigingen en weerbaarheid op het gebied van cybersecurity. Het CSBN komt tot stand in samenwerking met publieke en private partijen, en bevat een feitelijke beschrijving op basis van inzicht en expertise vanuit overheidsdiensten, vitale sectoren en wetenschap.

7 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Cybersecuritybeeld Nederland 2017: Digitale weerbaarheid Nederland blijft achter op groeiende dreiging

De digitale weerbaarheid in Nederland blijft achter bij de groei van dreigingen. Overheid, bedrijfsleven en burgers nemen veel stappen om de digitale weerbaarheid te vergroten, maar dit gaat niet snel genoeg. Dat blijkt uit het Cybersecuritybeeld Nederland 2017 (CSBN 2017) dat demissionair staatssecretaris Dijkhoff naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

21-06-2017 | Publicatie

Cybersecuritybeeld Nederland 2016: Beroepscriminelen steeds groter gevaar voor digitale veiligheid in Nederland

Beroepscriminelen organiseren zich steeds beter en maken gebruik van geavanceerde digitale aanvalsmethoden. Het afgelopen jaar vonden verschillende grootschalige aanvallen plaats met een hoge organisatiegraad, gericht op diefstal van geld en kostbare informatie. Naast de overheid waren bedrijven en burgers hiervan in toenemende mate het slachtoffer. Beroepscriminelen...

05-09-2016 | Publicatie

Cybersecuritybeeld Nederland 2015: grensoverschrijdende cybersecurity-aanpak noodzakelijk

Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste bedreigingen voor de digitale veiligheid in Nederland. Geopolitieke ontwikkelingen, zoals internationale conflicten of politieke gevoeligheden, hebben daarop een grote invloed. Dat blijkt uit het Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) dat staatssecretaris Dijkhoff vandaag naar de Tweede Kamer stuurde.

14-10-2015 | Publicatie

Cybersecuritybeeld Nederland 4

Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste dreiging op het gebied van cyber security. De potentiƫle impact van cyberaanvallen en verstoringen neemt door snelle digitalisering alleen maar toe. Een andere in het oog springende bevinding is het gebrek aan zogenaamde ICT Duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is het risico dat een toenemend aantal apparaten aan het...

10-07-2014 | Publicatie

Cybersecuritybeeld Nederland 3

Cybercriminaliteit alsook digitale spionage blijven de grootste dreigingen voor overheid en bedrijfsleven. Voorts is de dreiging op verstoring van onlinedienstverlening toegenomen. Het afgelopen jaar is de omvang van de criminele cyberdienstensector gegroeid en zichtbaarder geworden.

03-07-2013 | Publicatie

Wat is het NCSC?

CSBN 2017

Nederland digitaal veilig