Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Factsheets RSS feed

Bekijk hier de factsheets van het NCSC.

 • Zwakheden in de internet PKI door gebruik van MD5

  19 maart 2009

  Op 30 december 2008 heeft een groep onderzoekers op het 'Chaos Communication Congress' – een jaarlijkse beveiligingsconferentie in Berlijn – aangetoond dat de PKI (Public Key Infrastructure) van het internet enkele zeer zwakke plekken heeft.

 • Grenzen aan cryptografie – werken met vertrouwelijke informatie in het buitenland

  19 februari 2009

  De partners van het NCSC werken veel over de grens. Vaak dragen ze dan vertrouwelijke informatie bij zich, die beveiligd is met cryptografie. Veel landen hebben beperkende wetgeving voor het gebruik van cryptografie.

 • Achtergrondinformatie over Microsoft update MS08-067 en Conficker

  17 januari 2009

  Op donderdag 23 oktober 2009 bracht Microsoft een patch uit voor een ernstige kwetsbaarheid in alle versie van Windows. Deze patch werd buiten de regulier cyclus uitgebracht vanwege de ernst van de kwetsbaarheid. De Conficker worm heeft via deze kwetsbaarheid eem groot aantal pc's geïnfecteerd.

 • 'De Kaminsky Code': kwetsbaarheden in DNS

  25 juli 2008

  Op 8 juli 2008 brengt een groot aantal soft- en hardwareleveranciers patches uit voor een ernstig lek in het fundament van internet: het Domain Name System, kortweg DNS.

 • SQL injectie aanvallen

  23 juni 2008

  Sinds mei 2008 is er malware actief die op grote schaal SQL injectie aanvallen uitvoert op websites. Bijzonder aan deze golf van aanvallen is dat de getroffen website een bron van verspreiding van malware wordt voor haar bezoekers.

Over het NCSC

NCSCstill

CSBN 2017

CSBN 2017