Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Factsheets RSS feed

Bekijk hier de factsheets van het NCSC.

 • Factsheet HTTPS kan een stuk veiliger

  27 november 2014

  HTTPS is een veelgebruikt protocol om webverkeer te beschermen tegen partijen die mee willen lezen of het verkeer willen manipuleren. Het configureren van HTTPS luistert nauw: er zijn veel opties en lang niet alle opties zijn veilig.

 • Factsheet Kwetsbaarheid in libxml2

  17 oktober 2014

  Op 16 oktober is een kwetsbaarheid bekend geworden in libxml2, een programmeerbibliotheek voor eXtensible Markup Language (XML). XML is een taal die het mogelijk maakt om op gestructureerde wijze informatie tussen applicaties uit te wisselen. Een aanvaller kan deze kwetsbaarheid misbruiken om de beschikbaarheid van (web)applicaties te verstoren, een zogenaamde...

 • Factsheet Uw gegevens in dataset Hold?

  13 oktober 2014

  Uw gegevens in dataset Hold? Dit moet u in ieder geval doen!

 • Help! Mijn website is kwetsbaar voor SQL-injectie

  13 oktober 2014

  SQL-injectie is een populaire en veel toegepaste aanval op websites waarvan kwaadwillenden gebruik maken voor het buitmaken van grote hoeveelheden (klant)informatie. Hoewel voor het buitmaken van deze informatie ook andere typen aanvallen bestaan, blijkt SQL-injectie in veel gevallen het gebruikte middel.

 • Help! Mijn gegevens zijn gelekt op internet

  7 oktober 2014

  In de media is regelmatig te lezen dat organisaties of diensten zijn gehackt en dat daarbij vertrouwelijke (klant)informatie is buitgemaakt. Die informatie wordt vervolgens vaak online gepubliceerd. Een voorbeeld is het lekken van wachtwoorden van gebruikers van LinkedIn in juni 2012.

Over het NCSC

NCSCstill

CSBN 2017

CSBN 2017