Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Factsheets RSS feed

Bekijk hier de factsheets van het NCSC.

 • Factsheet Certificaten met 1024-bit RSA worden uitgefaseerd

  3 juni 2014

  Gebruikt uw organisatie nog certificaten met een RSA-sleutellengte van hoogstens 1024 bits? Het NCSC adviseert om deze te vervangen.

 • Factsheet veilig gebruik van smartphones en tablets

  24 mei 2014

  Naast bellen en sms’en kan men met een smartphone of tablet internetten, e-mailen en applicaties (zogenaamde apps) downloaden en gebruiken. Smartphones en tablets zijn populair en worden gebruikt voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Hierdoor kunnen deze apparaten toegang bieden tot vertrouwelijke of persoonlijke data.

 • Factsheet Heartbleed: Ernstige kwetsbaarheid in OpenSSL

  11 april 2014

  Op 7 april 2014 is de Heartbleed-kwetsbaarheid gepubliceerd. Dit is een kwetsbaarheid in programmeerbibliotheek OpenSSL. Een aanvaller kan geheime sleutels en certificaten achterhalen van een kwetsbare server of ander apparaat. Ook andere gevoelige informatie zoals wachtwoorden en klantgegevens kan worden achterhaald.

 • Factsheet Office macro's

  30 januari 2014

  De kans is groot dat in uw organisatie Microsoft Office wordt gebruikt. Eén van de vele functies die Office biedt is die van macro's. Daarmee kunnen gebruikers taken automatiseren, maar virusschrijvers gebruiken het ook om in onschuldig ogende documenten malware te verstoppen. Het NCSC publiceert hierom een factsheet om te waarschuwen voor de risico's van Office macro's.

 • Factsheet 10 vuistregels voor veilig internetten

  13 december 2013

  Via het internet proberen kwaadwillenden op allerlei manieren uw computer, tablet of mobiele telefoon binnen te komen en persoonlijke gegevens te onderscheppen. Malware, phishing, oplichting en spam zijn dreigingen die veel voorkomen. Dit factsheet biedt u 10 vuistregels voor een goede basis om u tegen deze dreigingen te beschermen.

Over het NCSC

NCSCstill

CSBN 2017

CSBN 2017