Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Factsheets RSS feed

Bekijk hier de factsheets van het NCSC.

 • Factsheet DNS-amplificatie

  30 oktober 2013

  DDoS-aanvallen hebben in de afgelopen maanden meerdere malen het nieuws gehaald. In een deel van deze aanvallen gebruikten de aanvallers de techniek 'DNS-amplificatie'. Dit factsheet helpt netwerkbeheerders bij het voorkomen van aanvallen met DNS-amplificatie via hun systemen.

 • Factsheet Stop met gebruik Windows XP

  29 oktober 2013

  Op 8 april 2014 stopt Microsoft met het uitbrengen van updates voor Windows XP. Het besturingssysteem krijgt de status 'end-of-life'. Het NCSC adviseert samen met DefCERT, Microsoft en Team High Tech Crime om niet langer Windows XP te gebruiken, maar over te stappen naar een ander besturingssysteem.

 • Factsheet De aanhouder wint (Advanced Persistent Threats)

  18 oktober 2013

  Een Advanced Persistent Threat (APT) is de dreiging die uitgaat van een doelgerichte ‘langdurige’ cyberaanval op vooral kennisrijke landen en organisaties door statelijke actoren en criminele organisaties. De aanvaller is daarbij volhardend in zowel de pogingen om een organisatie binnen te dringen als ook om binnen de ICT-infrastructuur heimelijk aanwezig te blijven.

 • Factsheet Beveilig apparaten gekoppeld aan internet

  17 december 2012

  Steeds meer verschillende apparaten worden aan een thuis- of kantoornetwerk gekoppeld. Door onjuiste configuratie ontstaat het risico dat deze apparaten direct vanaf internet te benaderen zijn. Kwaadwillenden kunnen zo de informatie die is opgeslagen in deze apparaten opvragen of veranderen. Ook is het apparaat, afhankelijk van het type, mogelijk op afstand te...

 • Factsheet Veilig op sociale netwerken

  30 november 2012

  De afgelopen jaren zijn sociale netwerken bijzonder populair geworden en hebben ze een vaste plek veroverd in de communicatie. Sociale netwerken zijn interactieve internettoepassingen die gebruikers in staat stellen om een persoonlijk profiel te creëren, informatie te delen en contacten te onderhouden met andere gebruikers. Hoewel sociale netwerken een waardevol en leuk...

Over het NCSC

NCSCstill

CSBN 2017

CSBN 2017