2,4 miljoen euro voor vijf cybersecurity-onderzoeksprojecten

Het NCSC heeft, samen met NWO en het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS), 2,4 miljoen euro toegekend aan vijf Amerikaans-Nederlandse onderzoeksteams op het gebied van cybersecurity. De vijf projecten komen uit de call ‘Joint U.S. - Netherlands Cyber Security Research Programme’ die in mei 2017 is opengesteld. Deze call maakt samenwerking mogelijk tussen onderzoekers werkzaam in Nederland en de VS op het gebied van cybersecurity.

Raymond Doijen, verantwoordelijk voor de onderzoeksportefeuille bij het NCSC: “Een eerdere pilot met een Amerikaans-Nederlands onderzoeksteam heeft de toegevoegde waarde van gezamenlijk cybersecurityonderzoek al bewezen. Ik ben ervan overtuigd dat de cybersecurity-community in beide landen zal profiteren van de meer structurele uitwisseling van data en ervaringen.”

In totaal hebben in de call 13 Amerikaans-Nederlandse onderzoeksteams een voorstel ingediend binnen twee onderzoeksthema’s: Industrial Control Systems (ICS) Security en DDoS-aanvallen. Vijf aanvragen zijn gehonoreerd.

Lees meer over de gehonoreerde onderzoeksprojecten en het programma op Joint U.S. - Netherlands Cyber Security Research Programme.

Zie ook

Bilaterale Cyber Security call for proposals ‘Joint U.S. – Netherlands Cyber Security Research programme’ aangekondigd

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig