DTC ondersteunt 6 nieuwe samenwerkingen veilig digitaal ondernemen

Meer dan 100 publieke en private organisaties gaan van start met nieuwe samenwerkingsprojecten op het gebied van veilig digitaal ondernemen. Het Digital Trust Center (DTC) maakte vandaag bekend welke 6 initiatieven aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling van in totaal één miljoen euro. Het DTC is een samenwerking tussen het ministerie van EZK en het NCSC met als doel de digitale weerbaarheid van het niet-vitale bedrijfsleven in Nederland te verhogen/versterken.

Onder de geselecteerde initiatieven bevinden zich diverse sectorspecifieke samenwerkingen zoals in de defensie- en veiligheidsindustrie en de maakindustrie. Daarnaast richten sommige initiatieven zich op regionale samenwerking, onder andere binnen de havengemeenschap van Amsterdam en ondernemersplatforms in Limburg en Noord-Nederland. Deze nieuwe samenwerkingen geven een stevige impuls aan een landelijk dekkend stelsel van cybersecurity samenwerkingsverbanden. Dit is in lijn met een van de prioriteiten van het kabinet uit de Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA).

Nieuwe ronde subsidieregeling

Na deze succesvolle eerste ronde van de subsidieregeling voor samenwerkingen op het gebied van veilig digitaal ondernemen heeft staatssecretaris Mona Keijzer (ministerie van Economische Zaken en Klimaat) besloten de subsidieregeling te continueren. Dit heeft zij op 19 september middels een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De subsidieregeling zal opnieuw opengesteld worden rond 1 april 2019.

Naar de website van het Digital Trust Center

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig