DTC ondersteunt 6 nieuwe samenwerkingen veilig digitaal ondernemen

Meer dan 100 publieke en private organisaties gaan van start met nieuwe samenwerkingsprojecten op het gebied van veilig digitaal ondernemen. Het Digital Trust Center (DTC) maakte vandaag bekend welke 6 initiatieven aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling van in totaal één miljoen euro. Het DTC is een samenwerking tussen het ministerie van EZK en het NCSC met als doel de digitale weerbaarheid van het niet-vitale bedrijfsleven in Nederland te verhogen/versterken.

Onder de geselecteerde initiatieven bevinden zich diverse sectorspecifieke samenwerkingen zoals in de defensie- en veiligheidsindustrie en de maakindustrie. Daarnaast richten sommige initiatieven zich op regionale samenwerking, onder andere binnen de havengemeenschap van Amsterdam en ondernemersplatforms in Limburg en Noord-Nederland.
Deze nieuwe samenwerkingen geven een stevige impuls aan een landelijk dekkend stelsel van cybersecurity samenwerkingsverbanden. Dit is in lijn met een van de prioriteiten van het kabinet uit de Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA).

Naar de website van het Digital Trust Center

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig