Safer Internet Day 2017

In meer dan honderd landen wordt vandaag onder de noemer Safer Internet Day aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Het thema van deze editie is ‘Be the change: unite for a better internet’. Het Nationaal Cyber Security Centrum juicht Safer Internet Day toe en draagt graag bij aan het vergroten van het online veiligheidsbewustzijn.

Tijdens de Safer Internet Day op 7 februari geeft Staatssecretaris Dijkhoff het startschot voor de Cyber Estafette van Geef IT Door. Tijdens deze estafette staan cybersecurity experts voor de klas om hun vakkennis door te geven en scholieren te enthousiasmeren voor een carrière in de ICT, bijvoorbeeld als ethisch hacker of cybersecurity specialist.

 Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie en wordt sinds 2004 elk jaar gehouden op een dinsdag in februari. Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers, coördineert de activiteiten rondom Safer Internet Day.  Er zijn dertig Safer Internet Centers, één in ieder van de lidstaten en ook in IJsland, Noorwegen en Rusland. Deze Safer Internet Centers bestaan uit een Awareness Center, Helpline en Hotline. In Nederland vormt ECP (met de website Veiliginternetten.nl), het Expertisebureau Online Kindermisbruik en Mediawijzer.net  het Safer Internet Center

Het NCSC heeft een factsheet ontwikkeld met tien simpele vuistregels voor wie bezig is met zijn online veiligheid. De belangrijkste tip? Installeer software-updates!

Klaas Dijkhoff geeft les.

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig