Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nieuwsberichten RSS feed

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

 • NCSC publiceert factsheet SOC inrichten: begin klein

  20 september 2017

  Een Security Operations Center (SOC) is een steeds meer gebruikt middel om zicht te krijgen op de beveiliging van applicaties en netwerken binnen organisaties. Om een SOC succesvol te laten zijn is het noodzakelijk om aansluiting te vinden bij de vele processen binnen uw organisatie. Dit maakt het inrichten van een SOC een uitdagende opgave. Door de vele organisatorische...

 • Onderzoek naar categorisering en motieven van cyberactoren

  4 september 2017

  Het Nationaal Cyber Security Centrum van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid analyseert continue de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security. Soms op basis van een concrete casus, soms gericht op de lange termijn. In diverse analyses en producten wordt een indeling gebruikt voor de categorisering en motieven van cyberactoren. Wie...

 • NCSC publiceert nieuwe factsheet Kies een berichtenapp voor uw organisatie

  13 juli 2017

  Openbare berichtenapps zorgen voor snelle communicatie en het efficiënt delen van informatie. Wat betekent het gebruik van berichtenapps voor uw organisatie? Deze factsheet gaat in op de risico’s die het gebruik van berichtenapps met zich meebrengen.

 • Eerste Kamer akkoord met Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity

  12 juli 2017

  De Eerste Kamer heeft gisteren het eerste wetsvoorstel aangenomen dat specifiek over cybersecurity gaat. De verwachting is dat deze Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity (Wgmc) in het najaar van 2017 in werking kan treden.

 • Het dcypher Symposium 2017 verbindt cybersecurity kennis

  11 juli 2017

  Bent u geïnteresseerd in of betrokken bij cybersecurity onderzoek, ontwikkeling, innovatie en/of (hoger) onderwijs? Kom dan naar de eerste editie van het dcypher Symposium op 4 oktober in Utrecht. Er is veel te leren, te bespreken en te delen op het gebied van cybersecurity R&D, innovatie en hoger onderwijs.

Over het NCSC

NCSCstill

Beveiligingsadviezen

Beveiligingsadviezen