Nieuws - Actueel

Nieuwsberichten

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

259 nieuwsberichten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Malware bij weeronline.nl

Op de website weeronline.nl is kwaadaardige code (malware) ontdekt. Hierdoor is het mogelijk dat computers van websitebezoekers zijn aangevallen. Bezoekers die de afgelopen twee weken weeronline.nl hebben bezocht, zijn mogelijk in aanraking gekomen met malware.

07-06-2012 | Nieuwsbericht

6,5 miljoen wachtwoorden gelekt

Onlangs verschenen bijna 6,5 miljoen versleutelde wachtwoorden op een Russisch hackersforum. Mogelijk zijn dit de gegevens van Linkedin- gebruikers.

07-06-2012 | Nieuwsbericht

Malware Flame niet nieuw

Recentelijk is kwaadaardige software (malware) bekend onder de namen Flame, Flamer en Skywiper veelvuldig in het nieuws geweest. Deze malware maakt gebruik van diverse aanvalstechnieken om informatie over een besmet systeem en systeemgebruikers te verzamelen en om zichzelf naar andere systemen te verspreiden.

01-06-2012 | Nieuwsbericht

NCSC vraagt hernieuwd aandacht voor beveiliging ICT-systemen

De afgelopen dagen zijn incidenten in het nieuws gekomen waarbij medische gegevens via internet toegankelijk waren door kwetsbaarheden in websites. Deze incidenten staan niet op zichzelf, maar passen in een lange rij van beveiligingslekken in websites die zich het afgelopen jaar hebben voorgedaan. Veel beveiligingslekken in websites zijn onnodig en relatief eenvoudig te...

20-04-2012 | Nieuwsbericht

Malware verspreid via nieuwssite NU.nl

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft op de website waarschuwingsdienst.nl een alert uitgegeven over de malware die verspreid is via NU.nl. In het alert wordt aangegeven op welke manier de kwaadaardige software verwijderd kan worden.

15-03-2012 | Nieuwsbericht

Wat is het NCSC?

Beveiligingsadviezen

Nederland digitaal veilig