Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Whitepapers RSS feed

Bekijk hier de whitepapers van het NCSC.

 • Wifi-beveiliging - De onderschatte schakel in netwerkbeveiliging

  31 oktober 2013

  Het gebruik van draadloze netwerken heeft een flinke vlucht genomen. Met een mobiel apparaat, zoals een smartphone, tablet of laptop, heeft iemand op iedere plek ter wereld - waar een wifinetwerk is – potentieel toegang tot zijn/haar informatie. Draadloos werken biedt vele voordelen maar kent – zeker in vergelijking met een netwerk met vaste aansluitingen - ook ernstige...

 • Beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apparaten

  14 november 2012

  Het toenemende gebruik van slimme mobiele apparaten biedt veel nieuwe mogelijkheden, maar er kleven ook risico's aan. Daarom publiceert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) richtlijnen voor de beveiliging van mobiele apparaten.

 • Consumerization en security

  13 november 2012

  Slimme mobieltjes, data in 'de cloud' en altijd online: de manier waarop we ICT gebruiken is structureel veranderd. De opkomst van de tablets, smartphone’s en slimme clouddiensten benadrukken dit. Dit consumentgedreven gebruik van ICT (consumerization) brengt beveiligingsrisico’s met zich mee.

 • Handreiking Cybercrime

  1 januari 2012

  Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft in januari 2012 de handreiking 'Cybercrime, van herkenning tot aangifte' uitgegeven. Dit is een handreiking voor overheden, bedrijfsleven, opsporingsambtenaren en burgers om cybercrime te herkennen en er aangifte van te doen. Met praktische voorzorgsmaatregelen en een checklist voor beveiliging.

 • Whitepaper Cloudcomputing

  19 december 2011

  Deze whitepaper geeft informatie over cloudcomputing en mogelijke risico’s ervan. Met andere woorden: als een organisatie kiest voor ‘cloudcomputing’, zijn er dan risico’s voor de bedrijfsvoering en heeft deze keuze gevolgen voor de informatiebeveiliging van de organisatie?

Over het NCSC

NCSCstill

CSBN 2017

CSBN 2017