Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Whitepapers RSS feed

Bekijk hier de whitepapers van het NCSC.

 • Whitepaper Smartcards

  14 april 2011

  De keuze van smartcards is een vak apart. Smartcards zijn direct in handen van de eindgebruiker en worden vaak in kritische toepassingen gebruikt. Alleen al hierdoor is het ontwerp van smartcardapplicaties complex. Aan de hand van de ervaring die is opgedaan bij het ontwerp van smartcardtoepassingen is een gestructureerde ontwerpwijze beschreven en zijn praktische...

 • Raamwerk beveiliging webapplicaties

  4 november 2010

  Dit whitepaper beschrijft een raamwerk (het Raamwerk Beveiliging Webapplicaties, kortweg RBW) dat aandacht besteedt aan alle lagen van beveiliging rondom webapplicaties en omliggende componenten.

 • Business Continuïty Management

  27 juli 2010

  Elke organisatie wil voorkomen dat de bedrijfsvoering onderbroken wordt. Maar de kans op verstoringen en calamiteiten wordt alleen maar groter. Technologie en vitale data zijn kwetsbaar, terwijl de dreiging groeit.

 • Pentesten doe je zo

  15 juni 2010

  (Overheids)organisaties willen steeds vaker een penetratietest uitvoeren op hun IT-systemen. Het is niet eenvoudig zo'n test goed uit te voeren. Het begint al met het vinden van een goede leverancier. En wat doe je naderhand met de resultaten? Dit document beschrijft hoe een pentraject succesvol kan verlopen. Het is opgesteld in samenwerking met Fox-IT.

 • Beveiliging van mobiele apparatuur en datadragers

  12 maart 2009

  De populariteit van mobiele apparatuur en datadragers – zoals laptops en usb-sticks – stelt organisaties voor problemen met de veiligheid. Dit document geeft inzicht in de risico's die het gebruik van deze apparaten met zich meebrengt en bevat tips voor de beveiliging.

Over het NCSC

NCSCstill

CSBN 2017

CSBN 2017