Whitepapers

Bekijk hier de whitepapers van het NCSC.

22 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

ICT-beveiligingsrichtlijnen voor Transport Layer Security (TLS)

Deze richtlijnen zijn bedoeld als advies bij het inkopen, opstellen en beoordelen van configuraties voor het Transport Layer Security-protocol (TLS). TLS is het meest gebruikte protocol voor het beveiligen van verbindingen op internet.

03-11-2014 | Whitepaper

Whitepaper IP versie 6 (IPv6)

Het Internet Protocol versie 6 (IPv6) is de opvolger van het Internet Protocol versie 4 (IPv4). De ontwikkeling van IPv6 is in de jaren 90 gestart om met een oplossing te komen voor een dreigend tekort aan IP-adressen. Dit tekort werd in eerste instantie veroorzaakt door een toename en een grotere dichtheid van Internet aansluitingen wereldwijd, maar wordt de laatste...

09-02-2007 | Whitepaper

Wifi-beveiliging - De onderschatte schakel in netwerkbeveiliging

Het gebruik van draadloze netwerken heeft een flinke vlucht genomen. Met een mobiel apparaat, zoals een smartphone, tablet of laptop, heeft iemand op iedere plek ter wereld - waar een wifinetwerk is – potentieel toegang tot zijn/haar informatie. Draadloos werken biedt vele voordelen maar kent – zeker in vergelijking met een netwerk met vaste aansluitingen - ook ernstige...

31-10-2013 | Whitepaper

Beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apparaten

Het toenemende gebruik van slimme mobiele apparaten biedt veel nieuwe mogelijkheden, maar er kleven ook risico's aan. Daarom publiceert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) richtlijnen voor de beveiliging van mobiele apparaten.

14-11-2012 | Whitepaper

Consumerization en security

Slimme mobieltjes, data in 'de cloud' en altijd online: de manier waarop we ICT gebruiken is structureel veranderd. De opkomst van de tablets, smartphone’s en slimme clouddiensten benadrukken dit. Dit consumentgedreven gebruik van ICT (consumerization) brengt beveiligingsrisico’s met zich mee.

14-11-2012 | Whitepaper

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig