Whitepapers

Bekijk hier de whitepapers van het NCSC.

22 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Handreiking Cybercrime

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft in januari 2012 de handreiking 'Cybercrime, van herkenning tot aangifte' uitgegeven. Dit is een handreiking voor overheden, bedrijfsleven, opsporingsambtenaren en burgers om cybercrime te herkennen en er aangifte van te doen. Met praktische voorzorgsmaatregelen en een checklist voor beveiliging.

01-01-2012 | Whitepaper

Whitepaper Cloudcomputing

Deze whitepaper geeft informatie over cloudcomputing en mogelijke risico’s ervan. Met andere woorden: als een organisatie kiest voor ‘cloudcomputing’, zijn er dan risico’s voor de bedrijfsvoering en heeft deze keuze gevolgen voor de informatiebeveiliging van de organisatie?

19-12-2011 | Whitepaper

Whitepaper Smartcards

De keuze van smartcards is een vak apart. Smartcards zijn direct in handen van de eindgebruiker en worden vaak in kritische toepassingen gebruikt. Alleen al hierdoor is het ontwerp van smartcardapplicaties complex. Aan de hand van de ervaring die is opgedaan bij het ontwerp van smartcardtoepassingen is een gestructureerde ontwerpwijze beschreven en zijn praktische...

14-04-2011 | Whitepaper

Raamwerk beveiliging webapplicaties

Dit whitepaper beschrijft een raamwerk (het Raamwerk Beveiliging Webapplicaties, kortweg RBW) dat aandacht besteedt aan alle lagen van beveiliging rondom webapplicaties en omliggende componenten.

04-11-2010 | Whitepaper

Business Continuïty Management

Elke organisatie wil voorkomen dat de bedrijfsvoering onderbroken wordt. Maar de kans op verstoringen en calamiteiten wordt alleen maar groter. Technologie en vitale data zijn kwetsbaar, terwijl de dreiging groeit.

28-04-2006 | Whitepaper

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig