Whitepapers

Bekijk hier de whitepapers van het NCSC.

22 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Pentesten doe je zo

(Overheids)organisaties willen steeds vaker een penetratietest uitvoeren op hun IT-systemen. Het is niet eenvoudig zo'n test goed uit te voeren. Het begint al met het vinden van een goede leverancier. En wat doe je naderhand met de resultaten? Dit document beschrijft hoe een pentraject succesvol kan verlopen. Het is opgesteld in samenwerking met Fox-IT.

12-03-2010 | Whitepaper

Beveiliging van mobiele apparatuur en datadragers

De populariteit van mobiele apparatuur en datadragers – zoals laptops en usb-sticks – stelt organisaties voor problemen met de veiligheid. Dit document geeft inzicht in de risico's die het gebruik van deze apparaten met zich meebrengt en bevat tips voor de beveiliging.

12-03-2009 | Whitepaper

Telewerken

We werken steeds meer flexibel en zijn ook buiten kantoortijden steeds beter bereikbaar. Maar telewerken brengt wel risico's met zich mee voor de beveiliging van informatie. Dit document geeft hier inzicht in en geeft beveiligingstips.

30-06-2006 | Whitepaper

DNS-misbruik van herkenning tot preventie

Het Domain Name System (DNS) koppelt IP-adressen aan begrijpelijke namen. Er is een wereldwijd systeem van DNS-servers, een fundamenteel onderdeel van het internet. Dit rapport brengt DNS-misbruik onder de aandacht en adviseert over het terugdringen ervan.

25-05-2005 | Whitepaper

Patchmanagement

Veel organisaties maken zich zorgen over de kwetsbaarheid van hun data en voeren in een hoog tempo software patches uit. Slechte controle bij de uitvoering van patches levert vaak juist problemen op. Dit document beschrijft patchmanagement aan de hand van beveiligingsadviezen van het NCSC.

06-03-2007 | Whitepaper

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig