Expertise & Advies

Verder binnen

Publicaties

102 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Selecteer hier een thema waarop te filteren

Wetgeving cybersecurity

De Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni) is sinds 9 november 2018 van kracht. Aanbieders van essentiële diensten (AED’s) en digitale dienstverleners (DSP’s) moeten aan de wet voldoen. De Wbni is erop gericht de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten, de gevolgen van cyberincidenten te beperken en zo maatschappelijke ontwrichting te voorkomen.

12-07-2017 | Dossier

Factsheet Gebruik tweefactorauthenticatie

Accounts worden beveiligd door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze techniek is al tientallen jaren in gebruik en is de meestgebruikte manier om toegang te krijgen tot een account. Vaak kiest een gebruiker voor simpele wachtwoorden die hij gemakkelijk onthoudt. Dit maakt het makkelijker voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot accounts. Wanneer een...

24-03-2015 | Factsheet

Beleids- en beheersingsrichtlijnen voor de ontwikkeling van veilige software

De Beleids- en beheersingsrichtlijnen voor de ontwikkeling van veilige software van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vormen een leidraad voor het veiliger ontwikkelen, beheren en aanbieden van alle vormen van software.

05-07-2018 | Whitepaper

Cybersecuritybeeld Nederland 2018: Digitale dreiging in Nederland neemt toe

De omvang en ernst van de digitale dreiging in Nederland zijn nog steeds aanzienlijk en blijven zich ontwikkelen. Er is sprake van een continue digitale dreiging voor de nationale veiligheid. De Nederlandse maatschappij en economie zijn volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. De gevolgen van aanvallen en uitval kunnen groot en zelfs maatschappij ontwrichtend...

13-06-2018 | Publicatie

ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps

De ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vormen een leidraad voor het veiliger ontwikkelen, beheren en aanbieden van apps voor mobiele apparaten.

21-12-2017 | Whitepaper

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig