Informatie van de Rijksoverheid | Rijksoverheid.nl

Help

Ervaart u problemen met deze website of heeft u suggesties voor verbeteringen?
Deze kunt u sturen naar info@ncsc.nl

Gebruiksgemak

Om te voldoen aan de 'open bestand eis' (onderdeel van de webrichtlijnen van de rijksoverheid) zijn de meeste documenten beschikbaar gesteld als een PDF-bestand, type A; praktisch om uit te printen of voor ander offline gebruik. Uiteraard kunt u afzonderlijke pagina's op deze site gewoon via uw browser afdrukken.

Waar noodzakelijk komen soms andere (gesloten) bestandstypen voor, denk aan Excel, Powerpoint, Prezi en Zip bestanden. Dit beperkt zich tot enkele documenten die specifiek bedoeld zijn voor de professionele doelgroep.

Om PDF-bestanden te bekijken heeft u een PDF-reader nodig. Er zijn verschillende (gratis) readers verkrijgbaar en vaak is een reader standaard bij het besturingssysteem op de computer geïnstalleerd. Acrobat Reader is een van de bekendste gratis PDF-readers. Deze software kunt u downloaden op de website van Adobe.

Op deze website kunnen geen bestanden worden ontsloten groter dan 20 MB. Het NCSC probeert uit gebruiksgemak ook de downloadtijd van bestanden te beperken. Daarom worden grotere bestanden, zoals sommige interactieve presentaties, aangeboden via een externe link en niet als downloadable binnen de website.

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig