Whitepapers

Bekijk hier de whitepapers van het NCSC.

22 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Beleids- en beheersingsrichtlijnen voor de ontwikkeling van veilige software

De Beleids- en beheersingsrichtlijnen voor de ontwikkeling van veilige software van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vormen een leidraad voor het veiliger ontwikkelen, beheren en aanbieden van alle vormen van software.

05-07-2018 | Whitepaper

ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps

De ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vormen een leidraad voor het veiliger ontwikkelen, beheren en aanbieden van apps voor mobiele apparaten.

21-12-2017 | Whitepaper

Zicht op risico's van legacysystemen

Nederland is in hoge mate afhankelijk van het goed functioneren van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Incidenten met ICT-systemen kunnen grote maatschappelijke gevolgen hebben, denk bijvoorbeeld aan de telecomvoorzieningen. De zogenaamde ‘legacysystemen’ verdienen hierbij bijzondere aandacht. Dit zijn systemen die gebouwd zijn met technologie die niet of...

07-12-2015 | Whitepaper

Handreiking voor implementatie van detectie-oplossingen

Bedrijven gebruiken vaak een keur aan preventieve beveiligingsmaatregelen om hun informatiestromen te beveiligen. Maar hoe detecteer je of er een aanval is geweest en hoe kun je zien of de genomen maatregelen ook echt werken? Op deze vragen geven het NCSC en de AIVD een antwoord in de ‘Handreiking voor implementatie van detectie-oplossingen’.

30-11-2015 | Whitepaper

ICT-Beveiligingsrichtlijnen voor Webapplicaties

De ICT-Beveiligingsrichtlijnen voor Webapplicaties van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vormen een leidraad voor het veiliger ontwikkelen, beheren en aanbieden van webapplicaties en bijbehorende infrastructuur. De Beveiligingsrichtlijnen zijn breed toepasbaar voor ICT- oplossingen die gebruikmaken van webapplicaties. Hierdoor zijn ze zowel door afnemers, als...

01-02-2012 | Whitepaper

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig