Factsheet Bescherm domeinnamen tegen phishing

Phishing wordt veel gebruikt in gerichte aanvallen en is dan voor gebruikers nauwelijks te herkennen, aldus het Cybersecuritybeeld Nederland 2015. Ook thuisgebruikers worden regelmatig geconfronteerd met phishingaanvallen. Organisaties die via e-mail communiceren, kunnen ervoor zorgen dat hun e-mails als legitiem herkenbaar zijn.
Om phishing via uw maildomeinen tegen te gaan, kunt u e-mailauthenticatie inzetten met SPF, DKIM en DMARC. Daarmee voorkomt u dat aanvallers via 'spoofing' een domeinnaam vervalsen. 

Deze factsheet is opgesteld voor gebruik door security-officers en beheerders van e-mail en DNS in organisaties. Marketeers en marketingmanagers die bulkmail versturen kunnen de factsheet 'Goede bulkmail lijkt niet op phishingmail' downloaden.

Dit document wordt momenteel herzien, dit houdt in dat het document het afgelopen jaar niet gecontroleerd of aangepast is. Hierdoor is het mogelijk dat de inhoud van het document niet actueel is. Het NCSC heeft het voornemen om dit product binnen een afzienbare tijd te actualiseren.