Toegang en inloggen

Op dit moment worden enkel bij het NCSC aangesloten organisaties toegelaten tot MijnNCSC. Alle aangesloten partijen krijgen gefaseerd een persoonlijke uitnodiging met instructies. Om het aanmeldproces soepel te laten verlopen, ontvangt niet iedereen de uitnodiging op het zelfde moment. Na de inwerkingtreding van de NIS2-richtlijn, krijgen ook organisaties die volgens de richtlijn essentieel of belangrijk zijn toegang tot MijnNCSC. Houd hiervoor de communicatiekanalen van het NCSC in de gaten.

Inloggen met Single Sign On Rijk

Aangesloten Rijksoverheidsorganisaties kunnen eenvoudig en veilig inloggen via Single Sign On Rijk. Is jouw Rijksoverheidsorganisatie niet aangesloten op Single Sign On Rijk? Kijk dan bij ‘Inloggen met eHerkenning’.

Inloggen met eHerkenning

Organisaties kunnen veilig inloggen via eHerkenning. Deze vorm van authenticatie is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Via eHerkenning kunnen ondernemers en hun medewerkers inloggen bij ruim 500 online (overheids)dienstverleners. Om in te loggen op MijnNCSC heb je betrouwbaarheidsniveau EH2+ nodig.