Factsheets

Bekijk hier de factsheets van het NCSC.

61 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Help! Mijn gegevens zijn gelekt op internet

In de media is regelmatig te lezen dat organisaties of diensten zijn gehackt en dat daarbij vertrouwelijke (klant)informatie is buitgemaakt. Die informatie wordt vervolgens vaak online gepubliceerd. Een voorbeeld is het lekken van wachtwoorden van gebruikers van LinkedIn in juni 2012.

03-08-2011 | Factsheet

Factsheet Certificaten met 1024-bit RSA worden uitgefaseerd

Gebruikt uw organisatie nog certificaten met een RSA-sleutellengte van hoogstens 1024 bits? Het NCSC adviseert om deze te vervangen.

18-12-2013 | Factsheet

Factsheet veilig gebruik van smartphones en tablets

Naast bellen en sms’en kan men met een smartphone of tablet internetten, e-mailen en applicaties (zogenaamde apps) downloaden en gebruiken. Smartphones en tablets zijn populair en worden gebruikt voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Hierdoor kunnen deze apparaten toegang bieden tot vertrouwelijke of persoonlijke data.

08-04-2011 | Factsheet

Factsheet Heartbleed: Ernstige kwetsbaarheid in OpenSSL

Op 7 april 2014 is de Heartbleed-kwetsbaarheid gepubliceerd. Dit is een kwetsbaarheid in programmeerbibliotheek OpenSSL. Een aanvaller kan geheime sleutels en certificaten achterhalen van een kwetsbare server of ander apparaat. Ook andere gevoelige informatie zoals wachtwoorden en klantgegevens kan worden achterhaald.

08-04-2014 | Factsheet

Factsheet Office macro's

De kans is groot dat in uw organisatie Microsoft Office wordt gebruikt. Eén van de vele functies die Office biedt is die van macro's. Daarmee kunnen gebruikers taken automatiseren, maar virusschrijvers gebruiken het ook om in onschuldig ogende documenten malware te verstoppen. Het NCSC publiceert hierom een factsheet om te waarschuwen voor de risico's van Office macro's.

30-01-2014 | Factsheet

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig