Factsheets

Bekijk hier de factsheets van het NCSC.

61 documenten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

Factsheet 10 vuistregels voor veilig internetten

Via het internet proberen kwaadwillenden op allerlei manieren uw computer, tablet of mobiele telefoon binnen te komen en persoonlijke gegevens te onderscheppen. Malware, phishing, oplichting en spam zijn dreigingen die veel voorkomen. Dit factsheet biedt u 10 vuistregels voor een goede basis om u tegen deze dreigingen te beschermen.

13-12-2013 | Factsheet

Factsheet DNS-amplificatie

DDoS-aanvallen hebben in de afgelopen maanden meerdere malen het nieuws gehaald. In een deel van deze aanvallen gebruikten de aanvallers de techniek 'DNS-amplificatie'. Dit factsheet helpt netwerkbeheerders bij het voorkomen van aanvallen met DNS-amplificatie via hun systemen.

30-10-2013 | Factsheet

Factsheet Stop met gebruik Windows XP

Op 8 april 2014 stopt Microsoft met het uitbrengen van updates voor Windows XP. Het besturingssysteem krijgt de status 'end-of-life'. Het NCSC adviseert samen met DefCERT, Microsoft en Team High Tech Crime om niet langer Windows XP te gebruiken, maar over te stappen naar een ander besturingssysteem.

29-10-2013 | Factsheet

Factsheet De aanhouder wint (Advanced Persistent Threats)

Een Advanced Persistent Threat (APT) is de dreiging die uitgaat van een doelgerichte ‘langdurige’ cyberaanval op vooral kennisrijke landen en organisaties door statelijke actoren en criminele organisaties. De aanvaller is daarbij volhardend in zowel de pogingen om een organisatie binnen te dringen als ook om binnen de ICT-infrastructuur heimelijk aanwezig te blijven.

26-04-2013 | Factsheet

Factsheet Beveilig apparaten gekoppeld aan internet

Steeds meer verschillende apparaten worden aan een thuis- of kantoornetwerk gekoppeld. Door onjuiste configuratie ontstaat het risico dat deze apparaten direct vanaf internet te benaderen zijn. Kwaadwillenden kunnen zo de informatie die is opgeslagen in deze apparaten opvragen of veranderen. Ook is het apparaat, afhankelijk van het type, mogelijk op afstand te...

06-12-2012 | Factsheet

Wat is het NCSC?

CSBN 2018

Nederland digitaal veilig