Het Threat Intel Platform breidt verder uit!

Het samenwerkingsplatform voor Rijksoverheidsorganisaties groeit snel. Drie maanden na deĀ zesde deelnemer mag het NCSC deze maand de zevende deelnemer op het Threat Intel Platform (TIP) welkom heten. Met meer deelnemers neemt de waarde van het platform toe; er wordt structureel meer dreigingsinformatie gedeeld en de samenwerking verrijkt.

TIP is een van de producten binnen de dienstverlening van het Nationaal Detectie Netwerk (NDN). Op dit platform kunnen dreigingen sneller opgezocht, gerelateerd en visueel zichtbaar gemaakt worden. Met deze inzichten worden technische en tactisch/strategische kenmerken zoals informatie over actoren of sectoren die doelwit zijn vastgelegd in een dreigingsplaat. Hierdoor zijn technische specialisten en tactische analisten in staat om collectief de actuele en relevante dreigingen goed in kaart te brengen.

De komst van de nieuwste deelnemer brengt nieuwe en interessante inzichten in dreigingen met zich mee. Dit leidt tot een steeds uitgebreider beeld van de dreigingen die er spelen. Niet alleen binnen het Rijksoverheidslandschap, maar ook breder binnen de doelgroep van het NCSC.

Deelnemen aan TIP

Deelnemen aan TIP is mogelijk als een Rijksoverheidsorganisatie al beschikt over kennis van en ervaring met het werken met Threat Intelligence. Daarnaast moet een deelnemer de investering voor de aanschaf en implementatie van TIP kunnen realiseren.

Organisaties binnen de Rijksoverheid die meer willen weten over TIP of deelname aan dit platform kunnen contact opnemen via info@ncsc.nl.