Succesvolle NDN Meet-up: Samen digitale dreigingen tegengaan

Op woensdag 13 november jl. heeft het NCSC haar derde NDN Meet-up van 2019 georganiseerd. Deze keer exclusief voor alle Rijksoverheidsorganisaties die kiezen voor samenwerking tegen digitale dreigingen middels de dienstverlening van het Nationaal Detectie Netwerk (NDN). Het NDN is een netwerk dat zich richt op het onderling delen van dreigingsinformatie. Met 70 deelnemers van ruim 40 Rijksoverheidsorganisaties mogen we spreken van een geslaagde bijeenkomst.

Op de meet-up werd toegelicht welke mogelijkheden de sensor biedt die een RO organisatie ontvangt zodra zij kiezen voor deelname aan het NDN middels een sensor. Daarnaast lichtten de NCSC specialisten op het gebied van Cyber Threat Intel (CTI) toe hoe een organisatie actief kan deelnemen binnen het NDN. Zij benadrukten dat het belangrijk is dat aangesloten organisaties sightings en informatie met het NCSC terug delen: een incident voor de één, is immers preventie voor de ander! De sensor ondersteunt dit proces en maakt het efficiënt. Natuurlijk vindt alles plaats binnen de geldende juridische kaders.

In aanvulling hierop werd voor de tweede keer dit jaar de NDN wisselbokaal uitgereikt aan een van de meest actieve deelnemers binnen het NDN! Na DICTU is het dit keer de beurt aan RIVM/SSC-Campus. Deze organisatie is altijd bereid om gedegen en uitgebreid onderzoek te doen en daar een terugkoppeling over te geven. Zij hebben de bokaal zeer verdiend

NDN

Voor meer informatie over het NDN kijk dan hier. Wilt u meer weten hoe u de volgende NDN meet-up kunt bijwonen? Neem dan contact op met het NCSC via info@ncsc.nl. 

©NCSC
NDN meet-up