Team NL bij European Cyber Security Challenge 2019

Van 9 tot en met 11 oktober organiseerde ENISA in samenwerking met o.a. de Roemeense nationale CSIRT, CERT-RO, de 6e editie van de European Cyber Security Challenge. Nationale teams, elk met 10 deelnemers tussen de 15 en 25 jaar, uit 20 Europese landen worstelden in Boekarest 2 dagen lang in een Capture-the-Flag competitie aan het oplossen van complexe cybersecurityvraagstukken. De competitie werd gewonnen door gastland Roemenië, dat Italië net achter zich wist te houden. Team NL maakte zijn debuut tijdens deze editie!

Door een korte voorbereidingstijd bleek een 16e plek in het eindklassement voor het Nederlands team uiteindelijk het hoogst haalbare. Voor de deelnemende studenten van Universiteit Twente, Haagse Hogeschool en Fontys Hogeschool was de reis naar Boekarest en de internationale wedstrijd wel een uiterst leerzame ervaring. Teamgeest en een positieve instelling zorgden ervoor dat tot het eind van de competitie de stemming in het Nederlandse kamp opperbest was. Door de oranje wedstrijdshirts sprong het team ook qua zichtbaarheid er duidelijk uit.

Team NL was begin september samengesteld na de door dcypher en het NCSC georganiseerde nationale finale ‘Challenge the Cyber’ bij de Dutch Innovation Factory te Zoetermeer. Ook voor volgend jaar staat een nationale finale en Europese deelname weer op de agenda. Naar verwachting zal de nationale competitie in het voorjaar worden georganiseerd. De Europese finale staat van 3 tot 7 november 2020 gepland in Wenen.

©NCSC
Team NL bij European Cyber Security Challenge 2019