Het NCSC verwelkomt het NFI bij het NDN

Onlangs is het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) door middel van de plaatsing van een sensor aangesloten op het Nationaal Detectie Netwerk. Het NFI is de eerste organisatie die naast de aansluiting via een Shared Service Center (SSC) ook is aangesloten met het deel van het netwerk wat in eigen beheer is. Deze tweeledige aansluiting van werkplekken is een primeur.

Het NFI voorziet nationale en internationale organisaties die zich inzetten voor vrede, recht en veiligheid van betrouwbare informatie uit sporen. Het aansluitproces is door het NCSC ervaren als zeer soepel en snel. Dit is zelfs het snelste aansluittraject tot nu toe vanaf het moment van het invullen van het technisch intakeformulier tot de succesvolle plaatsing van de sensor. Dit bedroeg minder dan 1 maand!

Het grootste deel van het internetverkeer van het NFI loopt via Justitienet. Dit gedeelte van het netwerk was al aangesloten op het Nationaal Detectie Netwerk via het SOC J&V. Door de recente plaatsing van de sensor op het netwerk wat in eigen beheer is, is het NFI de eerste organisatie die naast de aansluiting via een Shared Service Center (SSC) nu tweeledig is aangesloten.

Het NCSC verwelkomt het NFI bij het NDN en gaat uit van een succesvolle samenwerking!

Bent u ook Rijksoverheid, of een vitaal verklaarde private organisatie en wilt u deelnemen aan het Nationaal Detectie Netwerk? Neem dan contact op met het NCSC via info@ncsc.nl.