Tweede editie Challenge the Cyber (online)

Ook dit jaar is het NCSC samen met dcypher medeorganisator van Challenge the Cyber, dé capture the flag wedstrijd voor jong cybersecuritytalent. Het event vindt plaats op zaterdag 27 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dit jaar zal de CTF wedstrijd online plaatsvinden.

Vorig jaar vond de allereerste editie van Challenge the Cyber plaats bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer met ruim 100 deelnemers van verschillende cybersecurityopleidingen. Dit jaar is het event, mede door COVID-19, anders van opzet.

Challenge the Cyber gaat dit jaar volledig online. Ruim 30 teams met in totaal 150 jonge deelnemers hebben zich aangemeld om in 2 leeftijds-categorieën te strijden om de bekers en de eer. Daarnaast kunnen de 20 beste deelnemers zich kwalificeren voor het Cyberbootcamp, een gerichte trainingsweek voor jong talent die begin juli staat gepland.

Het event van vorig jaar leidde tot zo veel enthousiasme bij de deelnemers, dat er voor dit jaar een uitgebreider organisatiecomité kon worden gevormd, waarin zowel de coaches als teamleden van 2019 een zeer actieve rol spelen. De op te lossen challenges zijn dit jaar in nauwe samenwerking ontwikkeld door enthousiaste CTF-spelers en bouwers van Deloitte, ABN Amro, Secura en het NCSC.

Challenge the Cyber is op 27 juni te volgen via de livestream die gedurende de dag vanaf 11.00 uur wordt uitgezonden. De livestream en meer informatie over de competitie is te vinden op Challenge the Cyber.