ONE 2020 digitaal

Oefenen en kennis delen rondom cybersecurity is van essentieel belang. De cybersecurity oktober campagnemaand richt zich op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, het vergroten van kennis over online veiligheid en het stimuleren van cyberveilig gedrag. Tijdens de cybersecuritymaand oktober zetten nationale en internationale partijen zich in om deze doelen na te streven.

Een toonaangevend moment is uiteraard het digitale ONE event dat gisteren heeft plaatsgevonden. Het doel van de ONE als platform is om uitwisseling van kennis en ideeën in de het internationale cybersecurity netwerk te bevorderen. Initiatiefnemers van de ONE zijn het NCSC, het ministerie van EZK en de gemeente Den Haag.

Spraakmakende sprekers

De ONE Conference is dé internationale cybersecurity conferentie die de afgelopen jaren plaatsvond in Den Haag. Dit jaar ontving de ONE 1.200 unieke bezoekers online. Spraakmakende sprekers van over de hele wereld deelden hun kennis en inzichten over de laatste ontwikkelingen op cyberveiligheidsgebied. Zo hebben experts van Zoom verteld over de exponentiële groei die het bedrijf heeft doorgemaakt tijdens de COVID-19 crisis. Daarnaast heeft de Amerikaanse cryptografiedeskundige Bruce Schneier zijn visie gegeven op (geo)politieke ontwikkelingen en het internet. Verder was er een paneldiscussie met de burgermeester van Lochem, de CISO van de gemeente Den Haag en vertegenwoordigers van KPN en het NCSC over het Citrix-incident van begin dit jaar. Na afloop was er gelegenheid om kennis te maken en te netwerken met nationale en internationale sprekers en deelnemers.

Artikelen en video’s

Tijdens de ONE is ook een e-magazine gelanceerd met bijdragen van enkele sprekers die anders op de fysieke ONE Conference hadden gestaan. Dit uitgebreide magazine met interessante artikelen en video’s vind je hier. Ook delen we ze gedurende de hele maand oktober via Twitter en LinkedIn, je kunt ons volgen via: @OneConferenceNL. We wensen je veel lees- en kijkplezier!