Fraudeur doet zich voor als medewerker NCSC

LET OP: Het NCSC ontvangt momenteel diverse meldingen  van mensen die een e-mail hebben ontvangen van een persoon die zich voordoet als een medewerker van het NCSC. De betreffende persoon benadert zijn slachtoffers via e-mail waarna ook telefonisch contact volgt. 

De fraudeur gebruikt een Gmail e-mailadres dat ‘NCSC’ bevat. Ook beweert deze persoon in de e-mails dat hij of zij werkzaam is bij het ‘Cyber Fraud Department’ van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In de e-mails wordt verzocht om een bedrag over te maken dat gebruikt zal worden voor het opsporen van fraudeurs.

Wij benadrukken hierbij dat de persoon die hierachter zit, niet werkzaam is bij het NCSC en dus ook niet namens het NCSC handelt. Het verzoek dat gedaan wordt om geld over te maken voor de opsporing van fraudeurs is dan ook niet legitiem. En dat zal het NCSC ook nooit doen.  Mocht u een e-mail ontvangen van een Gmail e-mailadres dat ‘NCSC’ bevat met daarin een dergelijk verzoek, dan kunt u dat bij ons melden via info@ncsc.nl en kunt u bij fraude of oplichting aangifte doen bij de politie.