Derde editie Challenge the Cyber op 29 mei

Zaterdag 29 mei vindt alweer de derde editie van het jaarlijkse cybersecurity-event voor scholieren en studenten, Challenge the Cyber 2021, plaats. 38 Teams met in totaal ruim 150 deelnemers nemen het vanaf 11:00 tegen elkaar op om zo snel mogelijk cybersecurity challenges op te lossen. Om 17:00 uur luidt het eindsignaal en zal bekend worden wie in de juniorcategorie (t/m 21 jaar) en de seniorcategorie (t/m 26 jaar) de prijzen in de wacht hebben gesleept. Via een live feed op de website van Challenge the Cyber is de online CTF-wedstrijd zaterdag te volgen voor het publiek.

Challenge the Cyber is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher en vond in september 2019 voor de eerste keer plaats. Intussen sluiten steeds meer organisaties zich aan bij dit mooie evenement. De challenges zijn ook dit jaar ontwikkeld door een aantal zeer betrokken partijen: Deloitte, Secura, ABN Amro, Cybersprint, De Haagse Hogeschool en het NCSC. De CTF-omgeving wordt beschikbaar gesteld door Deloitte. De live feed is zaterdag vanaf 10:30 uur beschikbaar en wordt fysiek gehost door Secura, die op de wedstrijddag haar locatie beschikbaar heeft gesteld voor de wedstrijdleiding en jury.

Ook dit jaar zal vanuit de deelnemers aan Challenge the Cyber een selectie worden gemaakt voor het in juli geplande Cyberbootcamp en uiteindelijk ook voor een nieuw Team NL dat eind september mee mag doen aan de European Cyber Security Challenge in Praag. Na de afgelasting van de European Cyber Security Challenge 2020 vanwege de coronapandemie zetten ENISA, het agentschap voor cybersecurity van de Europese Unie, en de Tsjechische organisatie alles op alles om het evenement dit jaar veilig te kunnen organiseren. Naar verwachting zullen ongeveer 30 landenteams hier twee dagen lang de virtuele cyberdegens met elkaar kruisen.