NISDUC 2024: publieke en private partijen samen aan de slag met de NIS2

Op 23 en 24 april organiseert de RDI in samenwerking met het NCSC en met medewerking van andere betrokken toezichthouders de NISDUC 2024 in Den Haag. Dit internationale congres staat helemaal in het teken van de implementatie van de nieuwe Europese richtlijn NIS2. Voor publieke en private partijen is het een unieke gelegenheid om zich gezamenlijk voor te bereiden op de nieuwe wetgeving voor cyberveiligheid.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©NCSC

De NISDUC 2024 vindt plaats in The Hague Conference Center. Tijdens het congres komt een breed scala sprekers uit binnen- en buitenland aan het woord over de impact van de NIS2. Bedrijven, sectoren en toezichthouders hebben tijdens het congres ook de mogelijkheid met elkaar te netwerken. 

Lees meer informatie over de NISDUC 2024 en het voorlopige programma https://www.nisduc.eu/third-conference.html

Aanmelden is vooralsnog alleen mogelijk op uitnodiging.

Nieuwe Europese richtlijn
De NIS2 (Network and Information Security directive) is een nieuwe Europese richtlijn gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid en het beperken van de gevolgen van cyberincidenten in de EU. De NIS2 is de opvolger van de NIS, die in Nederland in 2019 geïmplementeerd is als de Wbni (Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen). Lees hier meer over de NIS2

De NIS2-richtlijn wordt momenteel onder coördinatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en in samenwerking met de vakdepartementen omgezet naar Nederlandse wetgeving. Lees meer op de website van het NCSC.

Over de NISDUC
NISDUC is een internationaal kennisnetwerk dat is opgericht naar aanleiding van de eerste Europese richtlijn NIS. Na eerdere edities in Luxemburg (2022) en België (2023) vindt de derde editie van het NISDUC-congres plaats in Nederland.