Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nieuwsberichten RSS feed

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

 • NCSC publiceert nieuwe factsheet Kies een berichtenapp voor uw organisatie

  13 juli 2017

  Openbare berichtenapps zorgen voor snelle communicatie en het efficiënt delen van informatie. Wat betekent het gebruik van berichtenapps voor uw organisatie? Deze factsheet gaat in op de risico’s die het gebruik van berichtenapps met zich meebrengen.

 • Eerste Kamer akkoord met Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity

  12 juli 2017

  De Eerste Kamer heeft gisteren het eerste wetsvoorstel aangenomen dat specifiek over cybersecurity gaat. De verwachting is dat deze Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity (Wgmc) in het najaar van 2017 in werking kan treden.

 • Het dcypher Symposium 2017 verbindt cybersecurity kennis

  11 juli 2017

  Bent u geïnteresseerd in of betrokken bij cybersecurity onderzoek, ontwikkeling, innovatie en/of (hoger) onderwijs? Kom dan naar de eerste editie van het dcypher Symposium op 4 oktober in Utrecht. Er is veel te leren, te bespreken en te delen op het gebied van cybersecurity R&D, innovatie en hoger onderwijs.

 • Update wereldwijde cyberaanval [update 7-7]

  7 juli 2017

  De cyberaanval die de afgelopen dagen wereldwijd plaatsvond en meerdere Nederlandse bedrijven heeft geraakt, lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn. Er hebben zich geen nieuwe bedrijven gemeld die besmet zijn. Daarnaast zijn er geen nieuwe besmettingsbronnen bekend, buiten het eerder genoemde softwarepakket M.E.Doc en een Oekraïense nieuwswebsite.

 • Update internationale ransomwarebesmetting

  28 juni 2017

  Sinds gistermiddag is er een grootschalige cyberaanval in diverse landen gaande en zijn meerdere Nederlandse bedrijven hierdoor geraakt. Er zijn geen besmettingen binnen de Rijksoverheid bekend. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) monitort de situatie, doet onderzoek, voert analyses uit en heeft afstemming met nationale en internationale partners over deze...

Over het NCSC

NCSCstill

Beveiligingsadviezen

Beveiligingsadviezen