Nieuws - Actueel

Nieuwsberichten

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

233 nieuwsberichten

Vul zoekcriteria in

Vul hier een trefwoord in waarop te filteren

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ

UWV sluit als eerste ZBO aan bij het Nationaal Detectie Netwerk

Vanmiddag ondertekenden Patricia Zorko (Directeur Cyber Security van het Nationaal Cyber Security Centrum) en José Lazeroms (Raad van Bestuur UWV) de bevestigingsbrief voor deelname van het UWV aan het Nationaal Detectie Netwerk (NDN). Daarmee volgt het UWV diverse overheidspartijen en is de aansluiting van de eerste ZBO op het NDN een feit.

18-04-2018 | Nieuwsbericht

Reactie op waarschuwing van Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten over kwetsbare netwerkapparatuur

Het NCSC is bekend met berichten in de media over de Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten die waarschuwen voor Russische staatshackers die proberen in te breken op netwerkapparatuur. Organisaties binnen de rijksoverheid en vitale sectoren zijn door het NCSC over de berichtgeving geïnformeerd.

17-04-2018 | Nieuwsbericht

Eerste kennisevenement ICS/SCADA van het NCSC

Op 28 maart vond het eerste ICS/SCADA Kennisevenement van het NCSC plaats. Onderwerp van gesprek: hoe houd je procesbesturing digitaal veilig?

10-04-2018 | Nieuwsbericht

NCSC waarschuwt voor misbruik publiek beschikbare memcached-systemen bij DDOS-aanvallen

Het NCSC is op de hoogte gebracht van recente nationale en internationale DDoS-aanvallen waarbij veelal misbruik is gemaakt van publiek beschikbare memcached-systemen [1].

28-02-2018 | Nieuwsbericht

Cybersecuritywet naar Tweede Kamer

Vandaag is het voorstel voor de Cybersecuritywet naar de Tweede Kamer gestuurd. In de Cybersecuritywet wordt de Europese NIB-richtlijn omgezet naar Nederlands recht. Het doel is dat lidstaten hun digitale weerbaarheid verbeteren en beter met elkaar samenwerken, zodat Europa digitaal veiliger wordt.

15-02-2018 | Nieuwsbericht

Wat is het NCSC?

Beveiligingsadviezen

Nederland digitaal veilig