Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nieuwsberichten RSS feed

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

 • Kwetsbaarheid in DNS-software BIND

  3 november 2016

  In de DNS-software BIND van Internet systems consortium is een kwetsbaarheid gevonden. Dit is voor diverse besturingssystemen gerepareerd in de laatste versie. De kwetsbaarheid creƫert een mogelijkheid om de DNS-dienst aan te vallen en uit te schakelen.

 • IoT-botnets veroorzakers nieuwste DDoS-aanvallen

  1 november 2016

  Op 21 oktober is DNS-dienstverlener Dyn getroffen door twee grote DDoS-aanvallen. Dit heeft geleid tot uitval van hun dienstverlening. Dyn levert DNS-diensten voor onder andere Twitter, Netflix en Spotify. Diensten van klanten van DynDNS zijn door de aanval tijdelijk niet bereikbaar geweest. Bij de aanval is gebruik gemaakt van een botnet bestaande uit Internet of Things...

 • Tweede Kamer neemt wetsvoorstel over cybersecurity aan

  27 oktober 2016

  De Tweede Kamer heeft het eerste wetsvoorstel aangenomen dat specifiek gaat over cybersecurity. Het wetsvoorstel van staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) regelt de wettelijke taken van het NCSC op het terrein van cybersecurity en de randvoorwaarden voor publiek-private samenwerking. Organisaties binnen vitale sectoren en Rijksoverheid worden daarnaast...

 • Kwetsbaarheden in webplatform Joomla!

  26 oktober 2016

  Er zijn twee ernstige lekken gedicht in het webplatform Joomla!. Joomla! is een veel gebruikt platform of content management systeem (CMS) waarmee websites gebouwd en onderhouden worden. Kwetsbaarheden in Joomla! en andere CMSsen worden regelmatig misbruikt (vaak met duizenden tegelijk) en ingezet voor misdrijven en aanvallen.

 • Engelstalige versie Cybersecuritybeeld Nederland 2016 nu beschikbaar

  24 oktober 2016

  De Engelstalige versie van het Cybersecuritybeeld Nederland 2016 is nu beschikbaar. The English version of the Cyber Security Assessment Netherlands 2016 is now available on this website.

Over het NCSC

NCSCstill

Beveiligingsadviezen

Beveiligingsadviezen