Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nieuwsberichten RSS feed

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

 • Engelstalige versie Cybersecuritybeeld Nederland 2016 nu beschikbaar

  24 oktober 2016

  De Engelstalige versie van het Cybersecuritybeeld Nederland 2016 is nu beschikbaar. The English version of the Cyber Security Assessment Netherlands 2016 is now available on this website.

 • Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

  3 oktober 2016

  Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten zij de kans dat zij slachtoffer worden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016)’ van Alert Online. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nog nooit van ransomware gehoord, terwijl dit de snelst groeiende dreiging op...

 • Seaside Matchmaking Cybersecurity 2016

  26 september 2016

  Het NCSC organiseert, in samenwerking met NWO, SiA, RVO en dcypher, op 14 oktober een Seaside Matchmaking Cybersecurity netwerkevent in het Zuiderstrandtheater te Den Haag. Het event is bedoeld voor onderzoekers, onderzoeksinstellingen en bedrijven betrokken bij cybersecurityonderzoek en hoger onderwijs. Het evenement valt in de ‘Alert Online 2016’-awareness campagne.

 • Kabinet investeert in aanpak cyberdreigingen

  21 september 2016

  Het kabinet zet extra middelen in voor de versterking van cybersecurity en de aanpak van cybercriminaliteit, zo blijkt uit de begroting voor 2017 die op Prinsjesdag is gepresenteerd.

 • Cybersecuritybeeld Nederland 2016: Beroepscriminelen steeds groter gevaar voor digitale veiligheid in Nederland

  5 september 2016

  Beroepscriminelen organiseren zich steeds beter en maken gebruik van geavanceerde digitale aanvalsmethoden. Het afgelopen jaar vonden verschillende grootschalige aanvallen plaats met een hoge organisatiegraad, gericht op diefstal van geld en kostbare informatie. Naast de overheid waren bedrijven en burgers hiervan in toenemende mate het slachtoffer. Beroepscriminelen...

Over het NCSC

NCSCstill

Beveiligingsadviezen

Beveiligingsadviezen