Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nieuwsberichten RSS feed

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

 • Onderzoeksteam van de Vrije Universiteit presenteert aanvalstechniek ASLR

  15 februari 2017

  Onderzoekers van de Vrije Universiteit (VU) publiceren vandaag een onderzoek waarin wordt beschreven hoe de beveiligingsmaatregel Address Space Layout Randomization (ASLR) kan worden omzeild in lokale applicaties. Hierbij heeft het onderzoeksteam specifiek gekeken naar mogelijkheden om de aanvalstechniek toe te passen vanuit webbrowsers, door middel van JavaScript.

 • Safer Internet Day 2017

  7 februari 2017

  In meer dan honderd landen wordt vandaag onder de noemer Safer Internet Day aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Het thema van deze editie is ‘Be the change: unite for a better internet’. Het Nationaal Cyber Security Centrum juicht Safer Internet Day toe en draagt graag bij aan het vergroten van het online veiligheidsbewustzijn.

 • NCSC publiceert nieuwe factsheet Indicators of Compromise

  9 december 2016

  Om malafide digitale activiteiten binnen een organisatie waar te nemen zijn Indicators of Compromise (IoC’s) een waardevol middel. Met IoC’s kunnen organisaties op centrale punten in het netwerk snel zicht krijgen op malafide digitale activiteiten. Wanneer uw organisatie deze activiteiten waarneemt is het belangrijk om te weten u kunt doen om te herleiden welk systeem...

 • Kwetsbaarheid in DNS-software BIND

  3 november 2016

  In de DNS-software BIND van Internet systems consortium is een kwetsbaarheid gevonden. Dit is voor diverse besturingssystemen gerepareerd in de laatste versie. De kwetsbaarheid creëert een mogelijkheid om de DNS-dienst aan te vallen en uit te schakelen.

 • IoT-botnets veroorzakers nieuwste DDoS-aanvallen

  1 november 2016

  Op 21 oktober is DNS-dienstverlener Dyn getroffen door twee grote DDoS-aanvallen. Dit heeft geleid tot uitval van hun dienstverlening. Dyn levert DNS-diensten voor onder andere Twitter, Netflix en Spotify. Diensten van klanten van DynDNS zijn door de aanval tijdelijk niet bereikbaar geweest. Bij de aanval is gebruik gemaakt van een botnet bestaande uit Internet of Things...

Over het NCSC

NCSCstill

Beveiligingsadviezen

Beveiligingsadviezen