Nationaal Cyber Security Centrum - Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nieuwsberichten RSS feed

Bekijk hier het laatste nieuws van het NCSC.

 • Seaside Matchmaking Cybersecurity 2016

  26 september 2016

  Het NCSC organiseert, in samenwerking met NWO, SiA, RVO en dcypher, op 14 oktober een Seaside Matchmaking Cybersecurity netwerkevent in het Zuiderstrandtheater te Den Haag. Het event is bedoeld voor onderzoekers, onderzoeksinstellingen en bedrijven betrokken bij cybersecurityonderzoek en hoger onderwijs. Het evenement valt in de ‘Alert Online 2016’-awareness campagne.

 • Kabinet investeert in aanpak cyberdreigingen

  21 september 2016

  Het kabinet zet extra middelen in voor de versterking van cybersecurity en de aanpak van cybercriminaliteit, zo blijkt uit de begroting voor 2017 die op Prinsjesdag is gepresenteerd.

 • Cybersecuritybeeld Nederland 2016: Beroepscriminelen steeds groter gevaar voor digitale veiligheid in Nederland

  5 september 2016

  Beroepscriminelen organiseren zich steeds beter en maken gebruik van geavanceerde digitale aanvalsmethoden. Het afgelopen jaar vonden verschillende grootschalige aanvallen plaats met een hoge organisatiegraad, gericht op diefstal van geld en kostbare informatie. Naast de overheid waren bedrijven en burgers hiervan in toenemende mate het slachtoffer. Beroepscriminelen...

 • Onderzoeksteam presenteert Flip Feng Shui-aanvalstechniek op USENIX Security Symposium 2016

  10 augustus 2016

  Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Katholieke Universiteit Leuven hebben een nieuwe aanvalstechniek ontdekt, genaamd Flip Feng Shui. Dit is een aanvalstechniek die een aanvaller in staat stelt wijzigingen in het geheugen van een andere virtuele server aan te brengen. Zo kan hij de virtuele server direct aanvallen. Eerder ontdekte aanvalstechnieken,...

 • Singapore en Nederland versterken samenwerking op terrein van cybersecurity

  12 juli 2016

  De Cyber Security Agency of Singapore (CSA) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) tekenen vandaag een Memorandum van Overeenstemming op het terrein van cybersecurity. Hiermee onderstrepen ze hun commitment om samen te werken aan een veiliger digitale wereld.

Over het NCSC

NCSCstill

Beveiligingsadviezen

Beveiligingsadviezen