Black hat SEO and you won

Expertblogs

Het NCSC heeft een Engelstalige expert blog uitgebracht over een onderzoek naar een vorm van zwendel waarbij Black Hat SEO en clickbaiting technieken worden toegepast teneinde persoonsgegevens buit te maken.

Bij deze vorm van zwendel worden zoekmachine resultaten gemanipuleerd zodat ze net lijken op legitieme zoekresultaten. Uit het onderzoek blijkt dat het kopiëren (Spoofing) van legitieme zoekresultaten voor malafide doeleinden op grote schaal plaatsvindt. De kwaadwillende proberen op deze wijze zoekmachine bezoekers te verleiden om op de malafide zoekresultaten te klikken waarna social engineering  wordt toegepast om persoonlijke gegevens te achterhalen. De gebruikte methodes en achterliggende infrastructuur achter deze vorm van zwendel is in kaart gebracht alsmede de methodes die worden gebruikt om detectie te bemoeilijken. Door de informatie uit het onderzoek te delen hoopt het NCSC inzicht te geven in de wijze waarop actoren werken. Gelet op het internationale karakter is besloten de blog in het Engels uit te brengen.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.