Factsheet Software heeft een houdbaarheidsdatum

Regelmatig kondigen leveranciers aan dat bepaalde versies van door hen geleverde software niet langer ondersteund worden vanaf een bepaalde datum. Deze datum wordt 'End of Life' genoemd. Software kan na een End-of-Life niet langer als veilig worden beschouwd. Treedt er na de End-of-Life een kwetsbaarheid op, dan zal de software kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen.

Wanneer een End-of-Life-aankondiging wordt gedaan, begin dan ook zo snel mogelijk met het upgradeproces. Upgraden veroorzaakt soms ook problemen in de werking van andere (gekoppelde) programma’s. Begin daarom op tijd met het plannen, testen en uitvoeren van upgrades. In deze factsheet vindt u meer informatie over hoe u kwetsbaarheden kunt voorkomen en het upgraden in gang kunt zetten.

Dit document wordt momenteel herzien, dit houdt in dat het document het afgelopen jaar niet gecontroleerd of aangepast is. Hierdoor is het mogelijk dat de inhoud van het document niet actueel is. Het NCSC heeft het voornemen om dit product binnen een afzienbare tijd te actualiseren.