Incidentrespons

Meteen naar 24-uurshulp

Incidentrespons

Het NCSC is permanent bezig met het voorkomen van en reageren op cyberaanvallen. Dit gebeurt door honderden bronnen op het internet te scannen. Daardoor heeft het NCSC steeds inzicht in actuele dreigingen. Door te reageren op vragen en meldingen (incidentrespons) geeft het NCSC invulling aan haar missie: bijdragen aan vergroten van de digitale weerbaarheid van de Nederlandse samenleving, waarmee we samen met u aan een veilige, open en stabiele informatiesamenleving werken.

Expertise delen door samenwerking

Door onze expertise kunnen we adequate en onmiddellijke respons bieden op dreigingen of incidenten. Het beperken van schade en zoveel mogelijk advies geven voor vlot herstel staan voor ons centraal. Het NCSC functioneert als nationaal Computer Emergency Response Team (CERT) en we werken samen met andere CERT's in binnen- en buitenland.

Incident melden?

Het NCSC biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week, een meldpunt voor cyberincidenten. Wij vormen het Computer Emergency Response Team (CERT) voor de rijksoverheid en voor aanbieders van vitale infrastructuren. Organisaties behorende tot deze doelgroepen kunnen meldingen sturen naar cert@ncsc.nl.

Meer informatie over 24-uurshulp