Wat doet het NCSC voor jou?

Wij zijn het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Als expert werken wij aan een digitaal veilig Nederland. De digitale infrastructuur is van levensbelang: voor het betalingsverkeer, schoon water uit de kraan en om de voeten droog te houden.

Wij begrijpen de kwetsbaarheden en dreigingen in het digitale domein. We identificeren en duiden risico’s en trends. De kennis die we verzamelen is breed toegankelijk, bijvoorbeeld in onze beveiligingsadviezen en de jaarlijkse publicatie van het Cybersecuritybeeld Nederland. 

Wij verbinden partijen, kennis en informatie. Als overheidsorganisatie zijn we de verbindende schakel in een netwerk van nationale en internationale partners. Om samenwerking te stimuleren organiseren wij de ONE Conference in Den Haag: dé internationale cybersecurity conferentie. 

Wij voorkomen maatschappelijke schade en beperken dreigingen. We geven vakkundige ondersteuning en advies. Met onze onderzoeken, analyses en producten geven we direct handelingsperspectief. In het geval van een crisis staan we 24/7 paraat.

We doen het niet alleen. Door samen te werken voegen we op al deze gebieden waarde toe. Betrouwbaar en daadkrachtig. Zo stellen we Nederland stap voor stap in staat om digitaal weerbaar te zijn. Samen maken we Nederland digitaal veilig.